Leipomuksia

Järjestän mielelläni juhlia ja kutsuja. Leivonta on yksi intohimoni. Jos ehtisin, leipoisin varmaan päivittäin :D Haluan kokeilla monenlaisia erilaisia reseptejä, kuten tulette varmasti huomaamaan. Uusin aivan erityinen intohimoni on kuitenkin kakut <3 Olen tehnyt erilaisia juustokakkuja jo pidempään ja hiljattaimmin siirtynyt myös täytekakkuihin. Tällä sivulla näette kuvia leipomuksistani, ENJOY!

Halusin ehdottomasti tehdä itse kakut tyttäremme ristiäisiin. Vaikka se tuolloin tuntui kovalta hommalta pienen vauvan kanssa. Siitä kuitenkin varsinainen intohimoni täytekakkujen tekemiseen lähti liikeelle.



SALTED CARAMEL CHEESECAKE & NUTELLA -JUUSTOKAKKU

Jouluna tuli kokeiltua aivan ihanaa Salted Caramel Cheesecakea. Tämä oli niin hyvää, että nousi ihan suosikkien joukkoon saman tien. Ohje, jolla itse tämän tein löytyy täältä.



Toinen uusi suosikki, jota tuli kokeiltua syntymäpäivänä on Nutella juustokakku. Siihen löytyy resepti täältä




VALKOSUKLAA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU



Tein kesän lopulla keräämistäni mustikoista Valkosuklaa-mustikkajuustokakkua. Käytin silloin tuoreita, vastapoimittuja mustikoita, mutta ei hätää, vaikka niitä ei enää saakaan! Mustikat keitetään tässä reseptissä. Eli tähän soveltuu aivan yhtä hyvin pakkasesta otetut mustikat. Kakkua varten tarvitset:

200g Digestive keksejä
70 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
130 g Panda valkosuklaata
400 g mustikoita
hillosokeria
6 liivatelehteä
noin 1 dl maitoa

Tee näin: murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-25 cm). Laita jääkaappiin jähmettymään ja valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Keitä noin 200 g mustikoita ja lisää joukkoon noin 3 rkl hillosokeria. Kun mustikkaseos on hieman paksuuntunut voit nostaa sen jähtymään. Sulata valkosuklaa ja sekoita se kerma-juustoseokseen. Sulata 4 liivatelehteä kiehuvaksi kuumennettuun maitoon. Lisää liivatemaito valkosuklaa-kerma-juustoseokseen ja sekoita hyvin, mutta kevyesti. Kumoa puolet täytteestä pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kaada päälle mustikkahilloke. Voit painella vaikka lusikalla hieman "reikiä" täytteeseen mustikkahillokkeen läpi niin, että se joissain kohti sekoittuun enemmän täytteeseen. Kaada loput täytteestä hillokkeen päälle ja levitä jälleen tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään asti. 

Kun kakku on täysin jähmettynyt, valmista pinnalle tuleva hyytelö. Laita 2 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Keitä 200 g mustikoita ja lisää niihin noin 3 rkl hillosokeria. Kun seos on paksuuntunut, sulata pehmenneet liivatelehdet suoraan mustikkaseokseen. Kaada seos kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jälleen jääkaappiin jähmettymään. Pinnan jämähdettyä kakku on valmis tarjoiltavaksi! :)





2-VUOTISSYNTTÄRIT





Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä marengit itse ja sen kyllä huomaa näiden ulkonäöstä. :D Käytin liian pientä tyllaa, eikä tekniikkakaan ollut ihan hallussa näiden ensimmäisten koekappaleiden kohdalla. Tein toisen satsin käyttäen isompaa tähtityllaa ja sain marengeista siistimmän näköisiä. Hyvältähän nämä maistuvat jokatapauksessa, olivat ne minkä näköisiä tahansa. Ohjeen katsoin toisesta blogista, mikä löytyy täältä.



Tarjolla oli raikas kesäinen booli. Tämän ohje oli hyvin yksinkertainen: yhtä litraa mansikka-vadelmamehua kohden 1,5 l sitruunalimonadia, mansikoita, kiivin paloja ja jäitä.



Brita-kakun ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka monta ja uskon, että lopputulos on yleensä aika lailla sama. :) Itse käytin pohjan tekemiseen ohjetta, joka löytyy täältä. Täytteinä käytin tuoreita mansikoita viipaloituina, mansikkarahkaa (Valion) ja kermavaahtoa.





Näiden minttu-suklaakuppikakkujen kuorrute on elintarvikevärillä vaalean vihreäksi värjättyä vaniljatuorejuustoa.



Täytekakkua varten tein ihan perus sokerikakkupohjan. Netistä löytyy ohjeita vaikka kuinka paljon ja niissä on lopputulos luultavasti aika lailla sama. Voin itse suositella esim. Kinuskikissan sokerikakkupohja -ohjetta. Tein taikinaa yhteensä 2 x 6 munan taikinan ja jaoin sen halkaisijaltaan 24 cm ja halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokiin. Molempiin kakkuihin tuli täyte kahteen kerrokseen. Alempaan kerrokseen laitoin tuoreita paloiteltuja mansikoita sekä mansikkarahka-kermavaahtoseosta.  Toiseen kerrokseen tuli päärynä-kinuskirahka, vanilja -tuorejuusto ja kermavaahto seosta. Kokeilin tällaisia täyte yhdistelmiä ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että meni jatkoon! :) Todella maittavaa oli. Kakusta tuli siis kaksikerroksinen, joten upotin pillejä alempaan kakkuun tueksi ylemmälle kakulle.




Päällystin pienemmän kakun valkoisella sokerimassalla ja tein vaaleanpunaisesta siihen kuumailmapallojen ja pilvien kuvioita. Ruusupursotin isomman (alemman) kakun vaaleanpunaiseksi värjätyllä vispikermavaahdolla. Vahvistin kermavaahtoa vaniljakreemijauheella, jotta pursotuksesta tuli kestävämpi.



Olin jo etukäteen tehnyt valmiiksi kakun koristeen, pienen vauvanorsun, joka pitelee ilmapalloa kärsällään. <3 Muotoilin norsun perusmuodon styroksista, jotta se olisi mahdollisimman kevyt. Muotoilin käsin norsun sokerimassasta styroksin päälle. Ilmapallon perusmuodon pyörittelin rautalangasta ja muotoilin ilmapallon sokerimassasta rautalankapallon ympärille. Työläs pieni norsuhan se oli, mutta kruunasi täydellisesti tämän kakun. Ja oli ehdottomasti mukavaa harjoittelua tehdä tämä kakunkoriste sokerimassasta, vaikka se ei ihan syötäväksi asti kelpaakaan. :)



Annoin norsun kuivua pari vuorokautta pienen tuen päällä, ettei sen painavampi etupää painunut liikaa kasaan.







OREO -JUUSTOKAKKU




Pohja:
200g Oreo -keksejä
50g voita

Täyte:
4dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150g Oreo -keksejä
3 liivatelehteä
Noin 0,5dl kiehuvan kuumaa vettä

Koristeluun:
Puoliksi halkaistuja Oreo -keksejä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan väliin. Itse käytin halkaisijaltaan 24cm vuokaa. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja levitä tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen (vähintään 10 min.) Riko täytteeseen tulevat keksit pieniksi paloiksi esim. veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mukaan juusto edelleen hiljalleen vatkaten. Lisää myös keksin palat edelleen vatkaten. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Kaavi täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli, jolloin se ehtii "maustua", mutta vähintään muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua koristele vielä esim. puolitetuin Oreo -keksein. :)


ÄITIENPÄIVÄN KAKKU

Koska juhlimme samana päivänä myös omaa äitiäni, leivoin äitienpäiväkakun. Tein mehevän, maittavan suklaakakkupohjan, jonka resepti löytyy täältä.




Leikkasin pohjan kolmeen yhtä suureen osaan ja kostutin ne maidolla. Täytteeksi kakku sai kahteen kerrokseen mustikoita ja vadelmia. Sekä kakun väliin, että päälle tuli kerma-rahkaseos, johon laitoin:

400g maustamatonta maitorahkaa
4dl vaahdoksi vatkattua vispikermaa
400g Valio maustettua rahkaa, kuningatar.

Koristelin vielä kakun tuoreilla mansikoilla, pensasmustikoilla ja kirsikoilla. <3 Onneksi näitä sai jo Prismasta.








PÄÄRYNÄ-SITRUUNA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


n. 235g Digestive-keksejä
75g voita

Päärynätäyte: 

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
360g päärynäsosetta 
(voit myös tehdä soseen itse tuoreista päärynöistä)
vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Sitruunatäyte:

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
340g Lemon curd -sirtuunatahnaa
keltaista elintarvikeväriä
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Valkosuklaatäyte:

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
145g valkosuklaata
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä



Käytin kakun tekemisessä halkaisijaltaan 26 cm korkeareunaista irtopohjavuokaa. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ihan hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja painele seos (esim. ruokalusikan kääntöpuolella) tasaiseksi, tiiviiksi massaksi vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.




Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään vähintään 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike esim. sähkövatkaimella oikein paksuksi vaahdoksi. Lisää Mascarpone-juusto edelleen vatkaten. Vatkaa joukkoon myös päärynäsose. Sekoita joukkoon vihreää elintarvikeväriä oman maun mukaan riippuen siitä, kuinka vihreän haluat täytteen olevan. :) Itse jätin sekä vihreän, että keltaisen täytteen pastellisen vaaleaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne pieneen määrään (noin 0,5dl) kiehuvan kuumaa vettä. Kaada sulatettu liivate täyteseokseen ohuena norona samalla täytettä vatkaten. Kaavi täyte keksipohjan päälle. Levitä tasaiseksi ja aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.







Kun päärynätäyte on tarpeeksi jähmettynyt valmista sitruunatäyte kuten päärynätäyte, vain sillä erolla, että päärynäsoseen tilalle laitat Lemon curd -sitruunatahnan. Ennen sulatetun liivatteen lisäämistä täytteeseen, sekoita täytteeseen keltaista elintarvikeväriä.




Kun sitruunatäyte on tarpeeksi jähmettynyt. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää Mascarpone. Sulata valkosuklaa esim. mikroaaltouunin sulatuksella tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä, mutta älä jähmettyä. Vatkaa sitten sulatettu valkosuklaa juusto-vaniljakastikeseokseen. Vatkaa sekaan myös kuumaan veteen sulatetut liivatteet. Kaavi täyte jälleen kakkuvuokaan sitruunatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Anna kakun olla jääkaapissa vaikka yön yli, jos mahdollista.




Ennen tarjoilua irrota kakkuvuoan reunat kakusta. Tämä on kakku on riittävän näyttävä tällaisenaan. Itse koristelin kakun vielä pääsiäisteeman mukaisesti munilla. :)







HEDELMÄINEN NUTELLA-BRITA


125g voita
1dl sokeria
3 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
n. 175g nutellaa

3 valkuaista
1,5dl sokeria

240g persikkaa (säilyke)
225g mangoa (säilyke)
1 pussi mango-passionmoussea (BlåBand)
1,5dl maitoa
250g maitorahkaa
2dl kuohukermaa

kinuskikastiketta




Erottele keltuaiset ja valkuaiset, yhtään keltuaista ei saa mennä valkuaisten joukkoon. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauho ja lisää maidon kanssa vuorotellen seoksen joukkoon. Sekoita taikinaan vielä Nutella. En itse mitannut tarkkaa määrää, mutta laitoin silmämääräisesti noin puolet 350 gramman purkista. Kaada taikina uunipellille jonka päällä on leivinpaperi ja levitä tasaiseksi.






Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Vatkaa niin kauan että seos on kiiltävää eikä tipu kun käännät kulhon ylösalaisin. Levitä marenki taikinan päällä. Varo sekoittamasta keskenään. Paista 175-asteessa n. 25min.




Valmista mango-passionmousse ohjeensa mukaisesti ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Leikkaa marenki-kakkupohja kahteen samankokoiseen palaan. Itse olen leikannut saksilla, se käy ihan näppärästi, koska pohja on niin ohut. Käsittele pohjaa varoen, koska se on niin hauras. Irrota toisesta pohjakappaleesta leivinpaperi ja aseta pohja tarjoiluastialle marenki ylöspäin.



 Valuta pois ylimääräinen neste hedelmistä. Paloittele persikat ja mangot haluamasi kokoisiin suupaloihin ja levittele ne kakkupohjan päälle. Valmista täyte sekoittaen valmis mango-passionmousse, maitorahka ja vaahdoksi vatkattu kuohukerma keskenään. Levitä täyte hedelmäpalojen päälle.




Irrota leivinpaperi toisesta pohjakappaleesta ja aseta se täytteen päälle jälleen marenki ylöspäin. Kaada pinnalle vielä kinuskikastiketta ohuena norona raidoiksi.







Rocky Road -juustokakku:




Tällä kertaa synttärikakkuna toimineeseen Rocky Road -juustokakkuun sain innoituksen rakkaalta siskoltani <3 Kehittelin reseptin itse:

Pohjaan:

Noin 175g Digestive-keksejä
100g suolattuja maapähkinöitä
75g voita


Täyte:

500g Mascarpone-juustoa
5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g Fazerin suolaista toffeekrokanttia ja maitosuklaata
4 liivatelehteä
0,5dl maitoa


Koristeluun:

minivaahtokarkkeja
kinuskikastiketta


Tee näin:
Murskaa keksit aivan jauhoksi. Riko myös pähkinöitä pienempiin paloihin. Osa pähkinöistä voi jäädä myös isommiksi paloiksi. Sulata voi. Sekoita keskenään murskatut keksit, pähkinät ja voi sula ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26). Laita jääkaappiin odottamaan siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Notkista Mascarpone. Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Sekoita sula suklaa juuston joukkoon. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuuman maidon joukkoon. Sekoita liivatemaito juusto-suklaaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vaniljakastikevaahto. Kaavi täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle minivaahtokarkkeja tai vaahtokarkin paloja. Kaada vielä ohuena norona kinuskikastiketta vaahtokarkkien päälle. Laita jahmettymään jääkaappiin esim. yön yli, tai vähintään 4 tunniksi.


Kolmen suklaan juustokakku:



                  

                   

Tämän kolmen suklaan juustokakun tein Valion ohjeella, sitä kuitenkin  vähän muokaten. Tästä tuli todella hyvänmakuinen! <3 Itse laitoin siihen:

Pohja:
n. 200g Domino original keksejä
75g voita

Täyte:
6 dl kuohukermaa (2 dl per kerros)
145 g (Panda) tummasuklaa
145 g (Panda) maitosuklaa
145 g (Panda) valkosuklaa
600 g Valio Viola vanilja tuorejuustoa (200 g per kerros)
6 kpl liivatelehtiä (eli 2 per kerros)


Muutoin noudatin Valion sivuilta löytyvää ohjetta. Tummasuklaa kerroksen liivatteet sulatin kahviin. Maitosuklaa ja valkosuklaa kerrosten liivatteet sulatin kuumennettuun maitoon. Kannattaa kokeilla! :)



Tämän joulun kakku sai muodon lahjapaketin. Tein Red Velvet kakkupohjan neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan. Leikkasin pohjan kahteen osaan. Täytteeksi kakku sai kuningatarhilloa ja vaniljanmakuista tuorejuustoa. Kuorrutin kakun sokerimassalla. Koristerusetin silmukat muotoilin tyhjän talouspaperirullan ympärillä. Nyt vetäydyn joulun viettoon ja jatkan postauksia taas joulun jälkeen :) HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!! <3










No ei aivan onnistunut tuo rusetti sillä tavalla, kun olin ajatellut, mutta näinhän sitä tekemällä oppii.



Niin vain vietettiin ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ tällä viikolla. Onnea itsenäinen Suomi 99-vuotta! <3 Meillä päivää juhlittiin yllättäen teemaan sopivalla kakulla ;)


Tein ihan perus nelikulmaisen sokerikakkupohjan uunivuokaan. Leikkasin sen kahteen samankokoiseen palaan, jotta sain kakusta kaksikerroksisen.


Kostutin kakun maidolla ja täytteeksi tein siihen mustikkahillon ja vaniljaisen kerma-rahkatäytteen.




Päällystin vielä valkoisella sokerimassalla ja lipun siniristi syntyi valmiiksi siniseksi värjätyllä sokerimassalla.






Pitihän se isäinpäiväksikin kakku pyöräyttää. :D Mieheni toivoi Sacher-kakkua ja sellaisen hän myös sai. Mielestäni onnistuin sen kanssa aika hyvin ekaksi kerraksi, mutta hoksasin myös heti muutaman pikkujutun, jotka voisi tehdä toisin ensi kerralla. :)


Resepti kakkuun löytyi yllättäen Kinuskikissalta:

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Kostutin kakun vaniljamaidolla. Kostuttamiseen voisi halutessaan käyttää myös vähän rommia.
Kakun väliin laitoin täytteeksi ainoastaan aprikoosimarmeladia sellaisenaan. Marmeladi sisälsi aika isojakin sattumia, joten sen voisi halutessaan pyöräyttää tehosekoittimessa pienen vesitilkan kanssa tasaisemmaksi soseeksi.  Myös suklaalla maustettu kermavaahto ohuena kerroksena voisi olla kiva lisä kakun väliin. Vuorasin kakun päällisen ja reunat aprikoosimarmeladilla ennen suklaakuorrutetta. Käytin tässä kakussa pelkkää tummaa suklaata kuorrutteena. Siihenhän voisi kuitenkin lisätä (noin 1 dl tai 1,5 dl) kermaa, jolloin siitä ei tulisi niin kova jähmettyessään. Mutta näinhän sitä tekemällä ja kokeilemalla oppii, eikös ;)




Multa tilattiin Pyhäinpäiväksi kakku, jota pääsin itsekin maistelemaan :) Halusin kokeilla jotain uutta. Jonkin aikaa reseptejä selailtuani, päätin yhdistää kaksi ihan eri sivustoilta löytynyttä reseptiä. Tällä kertaa otin oikein kuviakin tekovaiheittain. Kakun pohjan tein Kinuskikissan reseptillä Red velvet:


3 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 dl ruokosokeria

1 dl rypsiöljyä

2 ½ dl piimää

1 rkl valkoviinietikkaa

punaista elintarvikeväriä


Vaahdota munat ja ruokosokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan ja vuorotellen sekoitellen kuiva-aineet, piimä ja öljy.


Sekoita lopuksi joukkoon valkoviinietikka ja punaista elintarvikeväriä. Itselläni kului väriä tähän kakkuun melkein pullollinen.







Kakun täytteen ohje löytyi Tarun Taikakakut sivustolta:



1 prk sitruunarahkaa 

4 dl kermaa

4 passionhedelmää + tilkka vettä

1 pss mango-passionmoussejauhetta (Blå Band) 

1 dl maitoa 

4 liivatetta 



Sekoita mango-passionjauhe ja maito ja vatkaa vaahdoksi ohjeen mukaan. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

Kaavi passionhedelmien sisus kattilaan ja lisää tilkka vettä, keitä hetki kasaan. Seos paksunee selvästi. Siivilöi seoksesta siemenet ja lisää kuumaan hedelmäseokseen kylmästä vedestä puristetut liivatteet. Vatkaa kaikki ainekset yhteen. 






Tein kuorrutuksen kermavaahdolla kakun tilaajan toivomuksesta. Täytyy myöntää, että tällä tytöllä on vielä paljon opittavaa kermalla kuorruttamisesta! :D Halusin kokeilla ruusukekuorrutusta, mutta huomasin heti alkuun, että olin valinnut väärän tyllan. Kermaakin oli liian vähän kakun kokoon nähden. Ehkä parempi onni ensi kerralla...





Erittäin hyvää tämä kakku kyllä oli! <3 Ja sopivat erinomaisesti yhteen nämä kakku ja täyte.


Mansikka-valkosuklaajuustokakku


Prinsessa-kakku vaaleanpunaisella kuorrutteella, valkoisin koristein


Tässä perinteinen Prinsessa -täytekakku lentävin perhosin koristeltuna:



Pienen prinsessa ristiäisiin tein teemaan sopivia pikkuleipiä:





Minttu-suklaa kuppikakut rahkakuorrutteella
Valkosuklaa-juustokakku mansikkakiilteellä
Sama kuin yllä, mutta koristeena lisäksi limen viipaleita
Suklaa kuppikakut ystävänpäivä koristeluun
Rocky Roadie baby showereilla
Red velvet kuppikakut valkosuklaa -kuorrutteella


Red velvet cake pops




Tähän aivan ihastuttavaan reseptiin törmäsin joskus netissä ja oli pakko heti kokeilla! Kyseessä on minttusuklaa leivos, joka maistuu juurikin niin hyvältä kuin näyttää. ;)



Ensimmäinen erä itse leivottuja korvapuusteja. Reseptiä piti lainata anopilta. Teimme nämä yhteistyössä mieheni kanssa ja hyviä olivat!





Tässäpä on hyvä vaihtoehto perinteiselle kesäiselle mansikkakakulle, jos ei ole esimerkiksi kermavaahdon ystävä. Tämä kesäpäivän piristys on mansikkamousse -juustokakku, joka on koristeltu tuorein mansikoin ja kiiwein.



Key lime piiras
Key lime piiras


Tätä taivaallista suklaa-unelmaa oli pakko kokeilla nähtyäni reseptin netissä. Tämä on kerrospätkiskakku ja on niin tuhtia tavaraa, että melkein puoli reseptiäkin riittäisi... jopa mulle :D Pikku vinkki: maistuu parhaimmillaan suoraan pakkasesta, kun heti leikkaa palan ja antaa ihan hetken vain lautasella "sulaa"







Tässä ensimmäinen kokeiluni pitsikakusta. Koristelu ei ihan vielä osunut nappiin...

Pitsikakku
...toinen versio näyttää jo paljon paremmalta :)


Brita-kakku
Mangojuustokakku

Sokerikakkupohja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti