maanantai 30. tammikuuta 2017

Rocky Road -juustokakku



Tällä kertaa synttärikakkuna toimineeseen Rocky Road -juustokakkuun sain innoituksen rakkaalta siskoltani <3 Kehittelin reseptin itse:

Pohjaan:

Noin 175g Digestive-keksejä
100g suolattuja maapähkinöitä
75g voita


Täyte:

500g Mascarpone-juustoa
5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g Fazerin suolaista toffeekrokanttia ja maitosuklaata
4 liivatelehteä
0,5dl maitoa


Koristeluun:

minivaahtokarkkeja
kinuskikastiketta


Tee näin:
Murskaa keksit aivan jauhoksi. Riko myös pähkinöitä pienempiin paloihin. Osa pähkinöistä voi jäädä myös isommiksi paloiksi. Sulata voi. Sekoita keskenään murskatut keksit, pähkinät ja voi sula ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26). Laita jääkaappiin odottamaan siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Notkista Mascarpone. Sulata suklaa esim. vesihauteessa. Sekoita sula suklaa juuston joukkoon. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuuman maidon joukkoon. Sekoita liivatemaito juusto-suklaaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vaniljakastikevaahto. Kaavi täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Ripottele päälle minivaahtokarkkeja tai vaahtokarkin paloja. Kaada vielä ohuena norona kinuskikastiketta vaahtokarkkien päälle. Laita jahmettymään jääkaappiin esim. yön yli, tai vähintään 4 tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti