Juhlat

Tervehdys pitkästä aikaa! Mun blogin kirjoittaminen jäi syksyn aikana todella vähäiselle johtuen siitä, että opiskelu tutkintoineen, vauva ja koko perhe vei kaiken huomion. Nyt kuitenkin koulu on  loppunut ja olen valmistunut sisustusalan ammattilainen, jes! Nyt voin rauhoittua vain joulun viettoon. Palaan opintoasioihin vielä myöhemmin ainakin sen verran, että esittelen teille tuotteet, jotka tein viimeisessä tutkinnossa. Nyt kuitenkin joulunviettoon. Viettäkää ihana, rauhallinen joulu kaikki! <3



Tein tänä vuonna lahjaksi pari rocky road -kakkua. Näihin sain idean eräältä ihanalta opiskelukaveriltani. Tein näin:

145 g Pandan tummaa suklaata
145 g Pandan maitosuklaata
Noin 50 g  Pandan valkosuklaata
50 g voita

Nämä sulatettuna (esim. vesihauteessa) ja sekoitettuna keskenään. Sitten lisäsin seokseen:

muutama pipari paloiteltuina
pop corneja noin litra
mini vaahtokarkkeja

Näitä voi laittaa oman maun mukaan niin paljon kuin haluaa :). Sekoitin kaikki ainekset keskenään ja levitin seoksen tuorekelmulla vuorattuun kuivakakku-vuokaan. Tasoitin seoksen ja painelin lusikalla tiiviiksi. Sitten laitoin sen jääkaappiin jähmettymään. Kun se oli jähmettynyt, otin sen pois jääkaapista, kumosin lautaselle, sulatin ja pursotin vielä valkosuklaata koristeeksi.



TUNNELMALLISTA JOULUNAIKAA!


SUURI JUHLAPÄIVÄ



Heinäkuussa meillä oli suuri juhlapäivä, kun vietimme nuorimman ristiäiset ja esikoisen 3-vuotis synttärit samana päivänä. 💜



Tein ristiäiskakkua varten 6 munan sokerikakkupohjan ja siihen 2 eri täytettä kahteen kerrokseen. Yhdessä välissä oli säilykepäärynästä ja vaniljarahkasta tehty seos. Toisessa välissä oli BlåBandin Valkosuklaa-nougatmousse. Päällystin kakun värjätyllä kerma-vaniljarahka seoksella ja koristelin kakun itse tehdyillä marengeilla sekä tuttavan tekemillä macaron-leivoksilla. 😋
Poika sai aivan ihania lahjoja! Parempia ei olisi voinut toivoakaan. 💙






Tyttären synttäreitä varten löysin kaikkia ihania koristeita ja ilmapalloja edullisesti Wishiltä. Sankari toivoi itse Ryhmä Haun Kaja-aiheisia synttäreitä, mikä näkyi lopulta kakunkoristeina ja kertakäyttöastioissa sekä serveteissä.







Korkeassa "Kaja-kakussa" oli oikein tumma suklaakakkupohja, jonka ohjee löytyy täältä. Täytettä laitoin jopa viiteen kerrokseen. Täytteessä oli mansikkarahkaa ja kermavaahtoa sekoitettuna keskenään. Yhteen väliin sujautin lisäksi kinuskikastiketta. Päällystin kakun kermavaahto-vaniljarahkaseoksella. Koristelin kakun suklaaganachella sekä itse tehdyillä marengeilla ja tuttavan tekemillä macaron-leivoksilla. 😋


Lasten boolissa oli mansikka-lime mehua ja kivennäisvettä sekä mansikoita ja limeä. Booli oli ihanan raikas helteisenä päivänä. 




PÄÄSIÄINEN 2018


Onneksi alkoi vähän keväisemmät säät, niin tuntuukin jopa pääsiäiseltä. :) Meidän pääsiäiseen on kuulunut tähän mennessä pientä askartelua:


Mummo lähetti postissa pääsiäisaiheisia askartelutarvikkeita ja askarteluinnostus iski tietenkin heti samana iltana. :D Onneksi kaapista löytyi jemmasta käyttämättömiä kansion välilehtiä, joista saatiin leikeltyä värikkäitä pupuja ja munia.


Sitten vaan liimattiin kiinni koristeita pupuihin ja muniin. Kuten kuvasta huomaa, nämä ovat olleen jo leikeissä mukana. ;)


Pääsiäisruoho on kylvetty jo hyvissä ajoin, jotta ne ehti kasvaa pyhiksi.



Sitten on myös koristeltu pajunoksia ja hankittu suklaamunia pienille virpojille.





Pitkäperjantain jälkiruuaksi sopi hyvin mangojuustokakku, jonka resepti löytyy täältä. Sen verran muutin reseptiä, että käytin sitruunatuorejuustoa ja jätin sokerin kokonaan pois. Oli todella hyvää ja raikasta. Maistui ihan pääsiäiselle. :D



Seuraavaksi leipomaan kinderkakkua huomiselle, nam! ;) Hyvää pääsiäisen jatkoa!


SUOMI 100


ONNEA SUOMI 100 VUOTTA! Oli se hieno juhlapäivä. Meidän perheen juhliminen tapahtui hyvin rauhallisissa merkeissä.


Suuntasimme heti aamusta sankarihaudoilla järjestettyyn muistotilaisuuteen.


Illalla piti käydä vielä ihastelemassa hautausmaan kynttiläloistoa.


Illalla sytytimme Suomen väreissä olevat kynttilät.




Suomen lippu -kakku oli täytetty kuningatarhillolla ja kuningatarrahka-kermalla. 


Kaupunkimme oma maamerkki: Lakeuden Risti oli komiasti valaistu juhlan kunniaksi.

HYVÄÄ SUOMI 100 JUHLAVUOTTA KAIKILLE! 

2-VUOTISSYNTTÄRIT

Saimme viettää tyttäremme 2-vuotissynttärijuhlat ihanan lämpimän kesäisessä säässä. Terassi tarjosi kaivattua lisätilaa kakunsyöjille säiden salliessa. :) Erittäin onnistuneet olivat juhlat. Tein tarjottavat pääasiassa itse. Vaikka niissä riitti tekemistä yllin kyllin, oli se lopulta kaiken sen vaivan arvoista. <3 Tässä hieman kuvia juhlista ja tarjoilusta, sekä ohjeita miten ne on tehty! ;)










Tein koristeluja hunajakenno- ja pom pom -paperipalloilla jo hyvissä ajoin ennen juhlia, koska tiesin puuhaa riittävän viime hetkiin asti muutenkin. Paperipalloista löytyy hyvin valikoimaa paikallisesta Emma's and Mama's -sisustusliikkeestä. Kangasviiri on Newbie merkin, jota myy KappAhl.



Valkoinen pitsiliina on H&M Home -mallistosta muutaman vuoden takaa. Alta pilkistävä vaaleanpunainen liina on kertakäyttöistä pöytäliinaa rullasta.




Tein suolaisia piirakoita, yhden täysin kasvisversion ja toisen kinkku-juusto-tomaattitäytteellä. Sen verran oikaisin näissä, että käytin Myllyn Parhaan valmistaikinapohjaa. Kasvispiirakassa oli täytteinä: paprika, punasipuli, parsakaali, tomaatti, kesäkurpitsa, mozzarella-raaste, juuston makuinen ruokakerma, kananmuna ja mausteina suola ja pippuri.

Lihaisassa versiossa oli täytteinä: kinkku, mozzarella-raaste, tomaatti, juuston makuinen ruokakerma, kananmuna, mausteina suola ja pippuri.


Mieheni kokosi nämä herkullisennäköiset kerrosleivät, mitkä niin ikään olivat täytetty kahteen eri tapaan. Toisissa leivissä oli kinkku, juusto, salaatti, kurkku ja kurkkumajoneesi. Toisissa oli täytteenä kana, salaatti ja currymajoneesi.







Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä marengit itse ja sen kyllä huomaa näiden ulkonäöstä. :D Käytin liian pientä tyllaa, eikä tekniikkakaan ollut ihan hallussa näiden ensimmäisten koekappaleiden kohdalla. Tein toisen satsin käyttäen isompaa tähtityllaa ja sain marengeista siistimmän näköisiä. Hyvältähän nämä maistuvat jokatapauksessa, olivat ne minkä näköisiä tahansa. Ohjeen katsoin toisesta blogista, mikä löytyy täältä.



Tarjolla oli raikas kesäinen booli. Tämän ohje oli hyvin yksinkertainen: yhtä litraa mansikka-vadelmamehua kohden 1,5 l sitruunalimonadia, mansikoita, kiivin paloja ja jäitä.



Brita-kakun ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka monta ja uskon, että lopputulos on yleensä aika lailla sama. :) Itse käytin pohjan tekemiseen ohjetta, joka löytyy täältä. Täytteinä käytin tuoreita mansikoita viipaloituina, mansikkarahkaa (Valion) ja kermavaahtoa.





Näiden minttu-suklaakuppikakkujen kuorrute on elintarvikevärillä vaalean vihreäksi värjättyä vaniljatuorejuustoa.



Täytekakkua varten tein ihan perus sokerikakkupohjan. Netistä löytyy ohjeita vaikka kuinka paljon ja niissä on lopputulos luultavasti aika lailla sama. Voin itse suositella esim. Kinuskikissan sokerikakkupohja -ohjetta. Tein taikinaa yhteensä 2 x 6 munan taikinan ja jaoin sen halkaisijaltaan 24 cm ja halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokiin. Molempiin kakkuihin tuli täyte kahteen kerrokseen. Alempaan kerrokseen laitoin tuoreita paloiteltuja mansikoita sekä mansikkarahka-kermavaahtoseosta.  Toiseen kerrokseen tuli päärynä-kinuskirahka, vanilja -tuorejuusto ja kermavaahto seosta. Kokeilin tällaisia täyte yhdistelmiä ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että meni jatkoon! :) Todella maittavaa oli. Kakusta tuli siis kaksikerroksinen, joten upotin pillejä alempaan kakkuun tueksi ylemmälle kakulle.




Päällystin pienemmän kakun valkoisella sokerimassalla ja tein vaaleanpunaisesta siihen kuumailmapallojen ja pilvien kuvioita. Ruusupursotin isomman (alemman) kakun vaaleanpunaiseksi värjätyllä vispikermavaahdolla. Vahvistin kermavaahtoa vaniljakreemijauheella, jotta pursotuksesta tuli kestävämpi.



Olin jo etukäteen tehnyt valmiiksi kakun koristeen, pienen vauvanorsun, joka pitelee ilmapalloa kärsällään. <3 Muotoilin norsun perusmuodon styroksista, jotta se olisi mahdollisimman kevyt. Muotoilin käsin norsun sokerimassasta styroksin päälle. Ilmapallon perusmuodon pyörittelin rautalangasta ja muotoilin ilmapallon sokerimassasta rautalankapallon ympärille. Työläs pieni norsuhan se oli, mutta kruunasi täydellisesti tämän kakun. Ja oli ehdottomasti mukavaa harjoittelua tehdä tämä kakunkoriste sokerimassasta, vaikka se ei ihan syötäväksi asti kelpaakaan. :)



Annoin norsun kuivua pari vuorokautta pienen tuen päällä, ettei sen painavampi etupää painunut liikaa kasaan.






Tarjoilut olivat kaikin puolin onnistuneet ja maistuivat vieraillekin hyvin. :D


Lahjaksi tuli muun muassa näitä Sylvanian Families ihanuuksia ja paljon muutakin mukavaa, joiden parissa viihdytään taas pitkään. <3


<3 <3 <3



PÄÄSIÄINEN 2017


En ole hirveästi tehnyt pääsiäiskoristeluja kotona, ihan vähäsen vain. Löysin tuossa taannoin kirpputorilta pieniä koristemunia, jotka päätyivät meidän kodissa koristamaan kattokruunua keittiössä, sekä osan laitoin roikkumaan pajunoksille.




Iso pahvinen koristemuna löytyi Minimanista. Samoin ihanat pääsiäisaiheiset 3D decoupage tarrat, joita voi käyttää esim. pääsiäiskorttien koristeluun.




Tänä pääsiäisenä innostuin kehittelemään kaksi erilaista kakkureseptiä. Onhan pääsiäisen aikaan pyhiäkin monta, joten kaksi kakkua ei ole yhtään liioiteltua eihän? ;D Pitkäperjantain kakku valmistui näin:


HEDELMÄINEN NUTELLA-BRITA


125g voita
1dl sokeria
3 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
n. 175g nutellaa

3 valkuaista
1,5dl sokeria

240g persikkaa (säilyke)
225g mangoa (säilyke)
1 pussi mango-passionmoussea (BlåBand)
1,5dl maitoa
250g maitorahkaa
2dl kuohukermaa

kinuskikastiketta



Erottele keltuaiset ja valkuaiset, yhtään keltuaista ei saa mennä valkuaisten joukkoon. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauho ja lisää maidon kanssa vuorotellen seoksen joukkoon. Sekoita taikinaan vielä Nutella. En itse mitannut tarkkaa määrää, mutta laitoin silmämääräisesti noin puolet 350 gramman purkista. Kaada taikina uunipellille jonka päällä on leivinpaperi ja levitä tasaiseksi.






Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Vatkaa niin kauan että seos on kiiltävää eikä tipu kun käännät kulhon ylösalaisin. Levitä marenki taikinan päällä. Varo sekoittamasta keskenään. Paista 175-asteessa n. 25min.




Valmista mango-passionmousse ohjeensa mukaisesti ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Leikkaa marenki-kakkupohja kahteen samankokoiseen palaan. Itse olen leikannut saksilla, se käy ihan näppärästi, koska pohja on niin ohut. Käsittele pohjaa varoen, koska se on niin hauras. Irrota toisesta pohjakappaleesta leivinpaperi ja aseta pohja tarjoiluastialle marenki ylöspäin.



 Valuta pois ylimääräinen neste hedelmistä. Paloittele persikat ja mangot haluamasi kokoisiin suupaloihin ja levittele ne kakkupohjan päälle. Valmista täyte sekoittaen valmis mango-passionmousse, maitorahka ja vaahdoksi vatkattu kuohukerma keskenään. Levitä täyte hedelmäpalojen päälle.




Irrota leivinpaperi toisesta pohjakappaleesta ja aseta se täytteen päälle jälleen marenki ylöspäin. Kaada pinnalle vielä kinuskikastiketta ohuena norona raidoiksi.







Pääsiäisen pyhiin mahtui myös ulkoilua lumisateessa. Hetken näytti erittäinkin talviselta. Ei uskoisi, että on jo huhtikuu puolessa välissä.






Vietimme iltaa rakkaiden ystävien kanssa syöden täytettyjä patonkeja. Saimme heiltä ihanan liljakimpun. <3 Lyhtyyn vaihtui pääsiäisen keltaiset votiivikynttilät.


1. Pääsiäispäivänä oli puolestaan aika viettää läheisen syntymäpäiviä. Kyseistä juhlapäivää varten valmistui seuraavanlainen herkkukakku:

PÄÄRYNÄ-SITRUUNA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU


n. 235g Digestive-keksejä
75g voita

Päärynätäyte: 

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
360g päärynäsosetta 
(voit myös tehdä soseen itse tuoreista päärynöistä)
vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Sitruunatäyte:

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
340g Lemon curd -sirtuunatahnaa
keltaista elintarvikeväriä
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Valkosuklaatäyte:

250g Mascarpone-juustoa
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
145g valkosuklaata
3 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä



Käytin kakun tekemisessä halkaisijaltaan 26 cm korkeareunaista irtopohjavuokaa. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ihan hienoksi muruksi. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja painele seos (esim. ruokalusikan kääntöpuolella) tasaiseksi, tiiviiksi massaksi vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.




Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään vähintään 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike esim. sähkövatkaimella oikein paksuksi vaahdoksi. Lisää Mascarpone-juusto edelleen vatkaten. Vatkaa joukkoon myös päärynäsose. Sekoita joukkoon vihreää elintarvikeväriä oman maun mukaan riippuen siitä, kuinka vihreän haluat täytteen olevan. :) Itse jätin sekä vihreän, että keltaisen täytteen pastellisen vaaleaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne pieneen määrään (noin 0,5dl) kiehuvan kuumaa vettä. Kaada sulatettu liivate täyteseokseen ohuena norona samalla täytettä vatkaten. Kaavi täyte keksipohjan päälle. Levitä tasaiseksi ja aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.







Kun päärynätäyte on tarpeeksi jähmettynyt valmista sitruunatäyte kuten päärynätäyte, vain sillä erolla, että päärynäsoseen tilalle laitat Lemon curd -sitruunatahnan. Ennen sulatetun liivatteen lisäämistä täytteeseen, sekoita täytteeseen keltaista elintarvikeväriä.




Kun sitruunatäyte on tarpeeksi jähmettynyt. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää Mascarpone. Sulata valkosuklaa esim. mikroaaltouunin sulatuksella tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä, mutta älä jähmettyä. Vatkaa sitten sulatettu valkosuklaa juusto-vaniljakastikeseokseen. Vatkaa sekaan myös kuumaan veteen sulatetut liivatteet. Kaavi täyte jälleen kakkuvuokaan sitruunatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Anna kakun olla jääkaapissa vaikka yön yli, jos mahdollista.




Ennen tarjoilua irrota kakkuvuoan reunat kakusta. Tämä on kakku on riittävän näyttävä tällaisenaan. Itse koristelin kakun vielä pääsiäisteeman mukaisesti munilla. :)






JOULU 2016



Meidän joulu on tänä vuonna pääasiassa valkoinen ja hopeinen. Toki ainahan täytyy vähäsen olla punaista ja vihreääkin :) Aloitin joulukoristelut jo hyvissä ajoin. Itse joulu on aina niin nopeasti ohi, että tuntuisi turhalta laittaa koristeet vain muutamaksi päiväksi.









Tuon possun tein itse muutama vuosi sitten Tildan ohjeella.
























Tämän joulun kakku sai muodon lahjapaketin. Tein Red Velvet kakkupohjan neliönmuotoiseen irtopohjavuokaan. Leikkasin pohjan kahteen osaan. Täytteeksi kakku sai kuningatarhilloa ja vaniljanmakuista tuorejuustoa. Kuorrutin kakun sokerimassalla. Koristerusetin silmukat muotoilin tyhjän talouspaperirullan ympärillä. Nyt vetäydyn joulun viettoon ja jatkan postauksia taas joulun jälkeen :) HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!! <3














1-vuotis synttärit:


Tyttäreni 1-vuotissynttäreillä herkuteltiin ihanilla kesäisillä kakuilla:




Tässä kuvassa näkyy valkosuklaa-limejuustokakku, mansikkamousse-vaniljajuustokakku, pistaasibrownie -suklaaleivokset valkosuklaatuorejuusto kuorrutteella sekä suklaaseen dipatut mansikat. NAM! :) Partyliten Elegance -somiste kruunaa kahvipöydän.




Ristiäiset:





Prinsessakakku

Tyttäreni ristiäisiin tein itse "perinteisen" prinsessa-kakun ja koristelin sen lentävin vaaleanpunaisin perhosin. Kerrassaan kaunis, vaikka itse sanonkin.


Mansikkajuustokakku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti