sunnuntai 6. elokuuta 2017

2-vuotissynttärit!

Saimme viettää tyttäremme 2-vuotissynttärijuhlat ihanan lämpimän kesäisessä säässä. Terassi tarjosi kaivattua lisätilaa kakunsyöjille säiden salliessa. :) Erittäin onnistuneet olivat juhlat. Tein tarjottavat pääasiassa itse. Vaikka niissä riitti tekemistä yllin kyllin, oli se lopulta kaiken sen vaivan arvoista. <3 Tässä hieman kuvia juhlista ja tarjoilusta, sekä ohjeita miten ne on tehty! ;)










Tein koristeluja hunajakenno- ja pom pom -paperipalloilla jo hyvissä ajoin ennen juhlia, koska tiesin puuhaa riittävän viime hetkiin asti muutenkin. Paperipalloista löytyy hyvin valikoimaa paikallisesta Emma's and Mama's -sisustusliikkeestä. Kangasviiri on Newbie merkin, jota myy KappAhl.



Valkoinen pitsiliina on H&M Home -mallistosta muutaman vuoden takaa. Alta pilkistävä vaaleanpunainen liina on kertakäyttöistä pöytäliinaa rullasta.




Tein suolaisia piirakoita, yhden täysin kasvisversion ja toisen kinkku-juusto-tomaattitäytteellä. Sen verran oikaisin näissä, että käytin Myllyn Parhaan valmistaikinapohjaa. Kasvispiirakassa oli täytteinä: paprika, punasipuli, parsakaali, tomaatti, kesäkurpitsa, mozzarella-raaste, juuston makuinen ruokakerma, kananmuna ja mausteina suola ja pippuri.

Lihaisassa versiossa oli täytteinä: kinkku, mozzarella-raaste, tomaatti, juuston makuinen ruokakerma, kananmuna, mausteina suola ja pippuri.


Mieheni kokosi nämä herkullisennäköiset kerrosleivät, mitkä niin ikään olivat täytetty kahteen eri tapaan. Toisissa leivissä oli kinkku, juusto, salaatti, kurkku ja kurkkumajoneesi. Toisissa oli täytteenä kana, salaatti ja currymajoneesi.







Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä marengit itse ja sen kyllä huomaa näiden ulkonäöstä. :D Käytin liian pientä tyllaa, eikä tekniikkakaan ollut ihan hallussa näiden ensimmäisten koekappaleiden kohdalla. Tein toisen satsin käyttäen isompaa tähtityllaa ja sain marengeista siistimmän näköisiä. Hyvältähän nämä maistuvat jokatapauksessa, olivat ne minkä näköisiä tahansa. Ohjeen katsoin toisesta blogista, mikä löytyy täältä.



Tarjolla oli raikas kesäinen booli. Tämän ohje oli hyvin yksinkertainen: yhtä litraa mansikka-vadelmamehua kohden 1,5 l sitruunalimonadia, mansikoita, kiivin paloja ja jäitä.



Brita-kakun ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka monta ja uskon, että lopputulos on yleensä aika lailla sama. :) Itse käytin pohjan tekemiseen ohjetta, joka löytyy täältä. Täytteinä käytin tuoreita mansikoita viipaloituina, mansikkarahkaa (Valion) ja kermavaahtoa.





Näiden minttu-suklaakuppikakkujen kuorrute on elintarvikevärillä vaalean vihreäksi värjättyä vaniljatuorejuustoa.



Täytekakkua varten tein ihan perus sokerikakkupohjan. Netistä löytyy ohjeita vaikka kuinka paljon ja niissä on lopputulos luultavasti aika lailla sama. Voin itse suositella esim. Kinuskikissan sokerikakkupohja -ohjetta. Tein taikinaa yhteensä 2 x 6 munan taikinan ja jaoin sen halkaisijaltaan 24 cm ja halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokiin. Molempiin kakkuihin tuli täyte kahteen kerrokseen. Alempaan kerrokseen laitoin tuoreita paloiteltuja mansikoita sekä mansikkarahka-kermavaahtoseosta.  Toiseen kerrokseen tuli päärynä-kinuskirahka, vanilja -tuorejuusto ja kermavaahto seosta. Kokeilin tällaisia täyte yhdistelmiä ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että meni jatkoon! :) Todella maittavaa oli. Kakusta tuli siis kaksikerroksinen, joten upotin pillejä alempaan kakkuun tueksi ylemmälle kakulle.




Päällystin pienemmän kakun valkoisella sokerimassalla ja tein vaaleanpunaisesta siihen kuumailmapallojen ja pilvien kuvioita. Ruusupursotin isomman (alemman) kakun vaaleanpunaiseksi värjätyllä vispikermavaahdolla. Vahvistin kermavaahtoa vaniljakreemijauheella, jotta pursotuksesta tuli kestävämpi.



Olin jo etukäteen tehnyt valmiiksi kakun koristeen, pienen vauvanorsun, joka pitelee ilmapalloa kärsällään. <3 Muotoilin norsun perusmuodon styroksista, jotta se olisi mahdollisimman kevyt. Muotoilin käsin norsun sokerimassasta styroksin päälle. Ilmapallon perusmuodon pyörittelin rautalangasta ja muotoilin ilmapallon sokerimassasta rautalankapallon ympärille. Työläs pieni norsuhan se oli, mutta kruunasi täydellisesti tämän kakun. Ja oli ehdottomasti mukavaa harjoittelua tehdä tämä kakunkoriste sokerimassasta, vaikka se ei ihan syötäväksi asti kelpaakaan. :)



Annoin norsun kuivua pari vuorokautta pienen tuen päällä, ettei sen painavampi etupää painunut liikaa kasaan.






Tarjoilut olivat kaikin puolin onnistuneet ja maistuivat vieraillekin hyvin. :D


Lahjaksi tuli muun muassa näitä Sylvanian Families ihanuuksia ja paljon muutakin mukavaa, joiden parissa viihdytään taas pitkään. <3


<3 <3 <3

3 kommenttia:

  1. Löysin ihanaan blogiisi tieni ❤️Lukijaksesi jäin ❤️Onnittelut synttärisankarittarelle ❤️Ihanat juhlat koristeluineen ja juhlapöytä herkkuineen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos onnitteluista ja ihanasta palautteesta! <3

      Poista
    2. Tervetuloa lukijakseni myös! <3 :)

      Poista