maanantai 14. marraskuuta 2016

Isäinpäivä

Pitihän se isäinpäiväksikin kakku pyöräyttää. :D Mieheni toivoi Sacher-kakkua ja sellaisen hän myös sai. Mielestäni onnistuin sen kanssa aika hyvin ekaksi kerraksi, mutta hoksasin myös heti muutaman pikkujutun, jotka voisi tehdä toisin ensi kerralla. :)


Resepti kakkuun löytyi yllättäen Kinuskikissalta:

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


Kostutin kakun vaniljamaidolla. Kostuttamiseen voisi halutessaan käyttää myös vähän rommia.
Kakun väliin laitoin täytteeksi ainoastaan aprikoosimarmeladia sellaisenaan. Marmeladi sisälsi aika isojakin sattumia, joten sen voisi halutessaan pyöräyttää tehosekoittimessa pienen vesitilkan kanssa tasaisemmaksi soseeksi.  Myös suklaalla maustettu kermavaahto ohuena kerroksena voisi olla kiva lisä kakun väliin. Vuorasin kakun päällisen ja reunat aprikoosimarmeladilla ennen suklaakuorrutetta. Käytin tässä kakussa pelkkää tummaa suklaata kuorrutteena. Siihenhän voisi kuitenkin lisätä (noin 1 dl tai 1,5 dl) kermaa, jolloin siitä ei tulisi niin kova jähmettyessään. Mutta näinhän sitä tekemällä ja kokeilemalla oppii, eikös ;)



Ja pitihän siihen vielä kakunkoristekin askarrella. Sepä muotoitui näppärästi kuvioidusta paperista, kinkkunarusta, ja parista pillistä :D





1 kommentti:

  1. Kakku oli erinomaista. Kaikki oli viimesen päälle! Kiitos Kulta!

    VastaaPoista