Resepti kakkuun löytyi yllättäen Kinuskikissalta:
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Kostutin kakun vaniljamaidolla. Kostuttamiseen voisi halutessaan käyttää myös vähän rommia.
Kakun väliin laitoin täytteeksi ainoastaan aprikoosimarmeladia sellaisenaan. Marmeladi sisälsi aika isojakin sattumia, joten sen voisi halutessaan pyöräyttää tehosekoittimessa pienen vesitilkan kanssa tasaisemmaksi soseeksi. Myös suklaalla maustettu kermavaahto ohuena kerroksena voisi olla kiva lisä kakun väliin. Vuorasin kakun päällisen ja reunat aprikoosimarmeladilla ennen suklaakuorrutetta. Käytin tässä kakussa pelkkää tummaa suklaata kuorrutteena. Siihenhän voisi kuitenkin lisätä (noin 1 dl tai 1,5 dl) kermaa, jolloin siitä ei tulisi niin kova jähmettyessään. Mutta näinhän sitä tekemällä ja kokeilemalla oppii, eikös ;)
Ja pitihän siihen vielä kakunkoristekin askarrella. Sepä muotoitui näppärästi kuvioidusta paperista, kinkkunarusta, ja parista pillistä :D
Kakku oli erinomaista. Kaikki oli viimesen päälle! Kiitos Kulta!
VastaaPoista